klik plzzz

16 Disember 2015

kau aku kita


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

2 Disember 2015

Tips Memakai Pumps Shoes



Assalamualaikum hai uolls sahabat2 hamba ada korang semua kawan aku kan kan lool
u olls nk tanya sapa suka pumps shoes sapa suka cepat angkat tangan hehehheheh kalo guguls mesti ramai suka kan walaupown kdang2 x conpident sebab takut kaki sakit la takut tesungkur la aku la tu heeeeee
ok bagi yang suka pakai n mmg ada banyak kt rumah n ada niat nak beli meh baca tips aku nk kongsikan ni supaya kaki uolls x sakit wajib baca ya kalau nk selamat :P







Yang pertama sekali kenali bentuk kaki korang sendiri. Adakah korang  mempunyai bentuk kaki yang kembang? Tapak kaki yang rata atau sebagainya. Ia merupakan faktor yang terpenting harus korang ambil tau kira sebelum membeli apa jua jenis kasut untuk memastikan pemakaian yang lebih selesa. Pilih kasut berdasarkan bentuk kakikorang paham :)



Yang kedua pula adalah pakai kasut yang bertepatan dengan saiz kaki korang. Jangan pakai kasut yang terlalu longgar atau terlalu ketat untuk pemakaian yang panjang. Ia bukan sahaja menyebabkan korang tidak selesa, malah menyebabkan kaki korang melecet bila melecet sakit pastu mood spoil ja kan nk jalan btol x

Dan yang terakhir sekali adalah ketahui tempat yang korang  tujui. Contohnya, jika korang ingin keluar bersiar-siar sepanjang hari, pemakaian pumps shoes bukanlah pilihan yang bijak! Tetapi, jika korang  ingin menghadiri majlis perkahwinan misalnya, yang hanya memakan masa selama 2-3 jam sahaja, korang  boleh tampil confident dengan menggayakan koleksi pumps shoes ini.nak begaya kat kawan mak2 sedara bf apa salahnya kan heeeeeeee



dah puas hati penerangan aku ni jng main bedal ja nak pkai kasut pon ada tip tau ok sila la baca ya tips ni bye muahahhaha ciket heeeeeeeeeeee gedik pla bahasa itu byeeeeeeeeee



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE