klik plzzz

31 Oktober 2011

AKADEMI MEMANDU NILAI..

haiii lama btoiii aku x update blog nie.....jeng.jeng....kembali ke sekolahhh....bukan sekolah ren or men...tetapi sekolah memandu ehhehehe...aku ambil lesen kete...dah tue2 bru nk ambil lesen kan.kan...sekolah memandu pilihan aku ialah AKADEMI MEMANDU NILAI.. 




pertama pada 1/10/2011 aku g kursus 6 jam...untuk perhatian semua aku x perlu lg ambil kpp sbb aku dah ada lesen moto :)
kali kedua aku g la belajar 2jam pertama pada 22/10/2011...ok petama kali jg aku pegang kunci kereta aku stat aku mmg x reti ok stat keta n x pnah aku dok stat keta...biar la orng nk kata ku jakun ka apa ka aku x kisah  g dalam pkul 2.45 aku sampai sana la...masuk lam office n daftar...dah setel g kat pondok jpj...bg borng kat ungle n aku dapat cikgu no(   ) keta teeeeeeet x leh cakp  sbb aku nk cite bnyak benda tntang cikgu tue heheheeh kalo korng biasa ambil lesen kat situ korng mesti akn tahu...ok
cikgu:masuk dalam keta bt 5 perkara
aku:tengah blurr x tau nk bt apa hahahaha first time kan duduk tempat pemandu hahaha....sblum nie biasa jg duduk tp duduk saja2 ok dah sambung balik
cikgu:awak nie masuk x kelas samapi nk bt 5 perkara pown x tau
aku:hurmmm gelabah.dlm hati grang ahhh...tau nk marah ja x faham ka aku nie sblum nie x pnah bwa keta...
pas2 cikgu tue terus suh aku drive...aku x dapat kwal stereng....dia mmg marah gila kat aku....hahahahahah aku bt x tau ja...aku kan petama kali bwa jng la nk tengking2 ishhhhhhh (mula nk nagis tp tahan,,,mula mcm x mau p belajaq dah,mula fobia...smua aku salahkan cikgu tue...hahahahah )
pas tue yang aku kcik hati tue bole lak dia kutuk aku...saya tahu awak besaq x pyah nk pegang stereng kuat2 aishhh aku sedaq diri aku mmg gemuk besaq so x pyah nk hina2 haishhh sku mmg cepat toucing ok

ok stop aku cerita tentang cikgu yang garang
29/10/11 3.00 ptng yer
aku g lagi...hari sabtu kemarin dulu owng kedah ckap hehehehe aku takut nie n x semagat takut kena cikgu garang tue lagi.....tp tengok2 kat borang aku keta no lain aishhhhhhhhh lega aku rasa....tp x lega sangat aku dok pikir cikgu mcm mana la pula aku nk dpat nie minta la cikgu yang baik hati...jeng..,jeng..ha cikgu tue datang kat aku dengan baiknya dia ckp...n dia mmg x garang aku suka cikgu tue...aku faham apa dia ajar dah aku boleh ingat semua step dia ajar aku belajr kat dlm jer untuk hari sabtu...
30/10/11 1.00 ptng lak aku g
owng kedah ckp kemarin kalo owng negeri 9 ckp smlm hahahaha....aku dapat lg cikgu yang baik hati tue...aku x booking dia ok...kerani tue yang bagi...nasib aku kod aku pown cpat faham bila dia ajaq...hari nie aku bwa kat jalan raya...banyak gila kau bt salah sampai dia angin ngn aku ahhahaha...aku dah cuak sbb aku kna tengking ngn dia...apa aku buat diam...dari dulu samapai skarng kalo aku kna marah mmg aku akn diam ok.....lpas dah habis tempoh 2 jam 2 cikgu tue ckap n minta maaf kalo dia terkasar or mcm2 lg...aku x kisah pown dia tengking bersbb....dah bnyak kali bt pown aku ttp bt salahhh.hope lpas blik kg n belajar yang ke 8 jam aku bole lakukan yang terbaik.. amin

KNAPA AKU BARU NK AMBIL LESEN
1.sbb aku nk beli keta...aku pown mcm owng lain jg nk ada keta sendiri.....tue la sbbnya..... :)
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

12 Ogos 2011

pAntai



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

8 Ogos 2011

Padahnya bila tido lewat

smlm ku tido lewat pkul 2.30 pg gitu........hari nie aku pning kpla n ngn tuk sangat aduhai sabo2
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

4 Ogos 2011

Hari Ke Empat pUasa

Hari nie Hanya allah jer yang tahu...seronok giler saya....cuti raya saya selama 12 hari telah diluluskan kikikikiki tima kasih yer en bos meluluskan cuti untuk saya raya sepuas-puas yang mungkin kikikiki tak terkata lagi
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

2 Ogos 2011

BERPUASA

Tahun nie tahun pertama aku berpuasa di tempat owng...negeri owng len la kiranya.....okey2 aja bersahur ngn sekeping roti....heheheh...semalam aku berbuka ngn laksam,kurma n popian beli 4 biji mum 2 biji ja...lpas solat insya terus tido...lotih makan kerr.aku makan sikit jer aku rasa.....kalo kat kg tue selera makan waktu berbuka posa aduiii x pyah cakap ayam bakar tiap2 hari aku nak...kat nilai nie bole plak aku kwal nafsu makan aku...n yang penting nk berjimat....beli ala kadar pown makan x habis apatah lg nk beli banyak bazir ja akn....aishhh lg 23 hari aku akan pulang ke kg halaman aku ayoookkk.........lambat lagi tue,,,x per2 aku sabaq.hari nie x tau lak nk makan aper,,,,,,
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

29 Julai 2011

Bila hati mula menjadi sayu......

Semlm blik kejer mandi Ingat Nak tido jab...last tetido samapi pg td ...apa la nk jd ngn aku nie dua sembahyang fardu aku tinggal ....bedosa aku...owng len semlm kalut nk tengok bola aku nie mcm x da perasaan ja nk tengok semua tue....letih sangat kod...aku dok nolong student wat tesis diorang....baikan aku nie.......heeeeeeeeee aku mmg baik(yerker baik)hahahahahaah.......Pagi nie plak Hujan...hujan rahmat owng ckp kalo hujan pg jumaat...Hati aku nie rindukan kampung aku tetapi nk bt mcm mana kna la dok nilai nie...untuk masa depan aku jg...rezeki aku disini... :'(
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

28 Jun 2011

khayalan..........................


Buat keje sambil menaip sambil nguapppppppppp....ngatuk nya hari nie.semlm tido nk lambat ja aku layan novel nie sampai habis
best sangat novel nie berkhayal aku seketika.........mcm nk g beli novel baru tp nk beli tajuk apa yer huhhhhhh...

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

27 Jun 2011

Aku terbaca ini.............renung2kan lah

Bagaimana kita nak bahagia kalau ikatan perkahwinan kita sejak mula lagi dipenuhi dengan benda2 yang sesat dan salah?Kat bawah ni aku senaraikan benda2 yang aku nampak (dan ada yang aku dah terbuat) yang jelas salah dari segi permintaan agama.

1. Bab balas membalas hantaran

Lelaki bagi 3,perempuan kena bagi 5.Lelaki bagi 7,perempuan kena bagi 9...perempuan mesti bagi lebih.Apa benda tu?Mana datangnya kepercayaan sesat dan karut ni?Kalau nak bagi hadiah,bagi,kalau mampu bagi banyak,bagi..tak mampu jangan paksa.Jangan sampai satu pihak terpaksa buat loan bank semata-mata nak penuhi syarat sesat camni.Ikut kepercayaan bodoh orang Melayu..nombor genap memberikan nasib yang tidak elok,sebab tu pakai nombor ganjil...bodooooo...jangan ikut.Kalau mampu 4,bagi empat.Kalau mampu bagi 28,bagi 28.


2. Duit hantaran

Makin tinggi pendidikan anak gadis,makin mahal lah hantaran yang perlu dibayar.Ini selalunya golongan mak2 lah yang kisah benar,tak nak malu dengan orang kampung.Siap banding-banding lagi..tak nak kalah dengan jiran.Yang bapaknya selalu tak kisah..tapi mak dialah yang selalu menang argument tu.Benda ni hadiah aje....kalau bakal pengantin lelaki kata "saya tak nak bagi la sebab takde pun dalam rukun nikah.." camne? Nak tuduh dia kurang ajar tak boleh...........dia betul.


3. Sebelum kahwin dah membazir

Di sini lah selalunya yang paling obvious.Selalunya yang terbeban,mak bapak atau bakal suami.Anak perempuan mintak kenduri dia grand-grand,nak kena ada itu ini,nak kena jadi macam puteri raja.Kalau mak bapak dia jenis orang susah,selalunya parents akan guna duit hantaran untuk buat kenduri. Kalau duit tak cukup,beban dah jatuh dekat bakal suami.Semua sebab nak pastikan majlis tu gilang gemilang.Bakal suami pun terpaksa la bekerja keras siang-siang dan jual burger malam-malam...kerja macam orang gila setahun dua....hasilnya pakai untuk sehari,dua hari...lepas kahwin,rumah sewa...peti ais pun tak ada.


4. Bersanding

Dan berbanggalah sang suami mempamerkan isterinya yang sudah jadi hak miliknya kepada semua tetamu,lihatlah isteriku,lihatlah dia,cantikkan dia?Dia milik aku kini,kecantikannya bukan hanya untuk aku seorang...gembiranya aku kerana dapat berkongsi kecantikan isteri ku bersama kalian semua.


5. Merenjis dan bertepung tawar

Ini budaya agama Hindu.... jangan sesekali buat.Menghampiri syirik benda ni sebab tujuan asal dia adalah sebuah cleansing ceremony untuk orang Hindu.


6. Berinai di lengan

Nak pakai inai..pakai..tapi hanya boleh dihujung jari.Itu aje boleh ikut agama.Yang kau pegi buat corak-corak kerawang,corak daun,corak batik sampai dekat lengan tu apa pasal?Berdosa tu sebab anda cuba menyerupai budaya agama Hindu lagi sekali.Keperluan agama dia,biar dia buat..kita jangan amalkan.


7. Karaoke

Majlis kahwin mana tak sah kalau takde karaoke.Yang lagi best,DJ panggil pengantin suruh nyanyi...tambah lagi kesalahan kat situ.Aku ada tulis respon komen..."Perempuan baca Al-Quran dekat Tilawah suara merdu lunak2 pun haram ni lagi la nak menyanyi.."


8. Cukur kening

Kalau gadis2 yang selama ni tak pernah cukur kening,ni lah masanya dia kena decide...nak jadi lagi lawa dan tambah dosa atau nak maintain macam biasa dan tak nak dosa.Kebanyakannya anggap ni lah masanya dia nak wajah dia jadi perfect,jadi merelakanlah kening dicukur oleh tukang make up pondan.Disentuh lelaki tak kiralah dia pondan ke tidak..tu dah jadi satu lagi benda salah.


9. Baju ketat dan berkain jarang

Baju kahwin nampak macam dah tutup aurat..tapi tengok betul2 eh,ketat..nampak cutting badan.Tengok lama2 sket lagi...aiseh..nampak lengan...padahal sebelum tu tak pernah pun pakai baju yang nampak lengan.Kahwin punya pasal...takdehal...sehari aje....bukan selalu...esok tutup la balik lengan.Trend punya pasal...kalau kau pegi kedai,tanya ada tak baju2 yang longgar,tak ikut shape..jawapan dia mudah,"Eh!Tak lawa la baju camtu dik! Kahwin ni kena cantik2!" Cerita benar.....aku dah kena.....Baju longgar = Tak cantik...Melayu punya otak...


10. Perhiasan lelaki

Kalau tengok baju songket,mesti ada rantai2 dan tah hapa2 benda lagi tah yang kena pakai.Apa relevannya keris,rantai dan tengkolok dengan majlis perkawinan ikut upacara Islam?

Apa pasal bila kahwin lelaki kena pakai rantai?

11. Budaya photographer

Aku dah tulis pasal budaya pre-wedding dulu.Kali ni,aku hanya nak sebut sikit aje...aku jarang jumpa photographer perempuan,kecuali seorang dua yang famous.Jadi bila aku belek2 sample album wedding yang member aku buat (aku ramai kawan yang buat benda ni) mesti ada shot tengah make up.Tengah tak pakai tudung.Bila aku tanya member aku,"macam mana groom dia bagi kau masuk ambik gambar bride tengah make up?" Member aku kata pengantin lelaki selamba aje bagi permission.Aku yang tengok album tu dah kongsi salah,photographer tu dah kongsi..yang tanggung beratnya,suami tadi la.Dia bagi...itupun kalau dah nikah.Kalau tak nikah lagi?Abah kau lah tanggung.


12.  Budaya proposal

Aku tengok sekarang makin ramai orang Melayu yang dok terikut-ikut style orang putih buat proposal dekat gelfren.Kalau jadi depan aku masa aku tengah makan,aku baling dengan gelas kalau kau Melayu.Kita mana ada proposal2 ni...kau nak kahwin..gi tanya bapak dia.Bapak dia kata ok,baru kau tanya dia,"Will U marry me?"


13. Upacara membatalkan air semayang

Apakah relevannya?Tunjuk dekat public supaya orang ramai tengok "oohh...tengok la tengok,aku nak sentuh tangan isteri aku first time ni..tengok tengok la.." ....itupun kalau first time pegang la.....kalau dah biasa pegang2...."ooh..tengok la..tengok la...aku takde rasa apa2 pun pegang tangan wife aku ni sebab sebelum ni dah biasa pegang...kagum la....snap la gambar kitorang tengah berlakon suci ni..."

..............

Masyarakat kita sekarang,adat dengan adab tu dah bercampur gaul,sampai tak tau apa beza dia,mana satu kena ikut,mana satu kena tinggal.Kadang-kadang oleh kerana restrictions adat Melayu yang karut dan tahyul tu la yang menyusahkan pasangan Islam ni nak kahwin.Daripada simple,jadi complicated,daripada sangat affordable...jadi sesuatu yang membebankan pasangan sehingga ke hari tua.

Semua pasangan yang dah berkahwin pasti nak tak nak ada jugak terpikul beban kesalahan ikut senarai di atas,sama ada dari segi material atau dari segi spiritual.


Macam mana kita tak bercerai berai kalau sejak dari mula kita kahwin,kita dah mulakan dengan buat bermacam jenis benda yang go against agama?Sebelum kita terlambat...apa kata kita cuba tinggalkan benda2 karut marut ni dan buat apa yang perlu dan wajib sahaja.


Bagus anak perempuan bersuami cepat

Daripada dok berdating merata tempat.
Karang ada budak lelaki rembat,
Baru gelabah seluar anak jadi sendat

Sambutlah menantu sekadar mampu,

Agar bahagia ke anak cucu,
Macam mana laki kau tak jadi kutu?
Beribu habis dapatnya hantu

Yang laki pulak terikut setan

Belum kahwin dah bengong setandan
Selalu sangat layan 3GP Melayu
Bakal mertua dipanggil "daddyku!"

Kita ada peluang nak membetulkan kesilapan mak bapak,datuk nenek kita.

Gunakanlah peluang tu sebaiknya.
Aku tau apa yang aku tulis ni ada orang yang tak peduli
langsung sebab ada istilah orang putih

"Whatever the bride wants,she gets it.."


....tapi kita bukan orang putih.


Orang putih banyak duit.Gaji $2500 kereta $12,000.

Orang kita gaji RM2500,kereta RM48,000.
maaf yer sy copy kat blog awak http://cursingmalay.blogspot.com
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

Al kisah

Assalamualaikum d pagi yang penuh syahdu lagi sejuk niee,,,,saya nk citer sikit pasal kisah duka yang terjadi pada saya mlam td....mula2 layan novel agak penat membaca nk tido rrrrr dah lewat kan so g tutup lampu bila berada didlm keadaan gelab lagi gelita sy pown apa lg mau tido rrrr.entah mcm mana tersalah landing aduiiiii kepala ku terhentuk pada pluq di dinding sakit ya amat.....................poning beb mata mula la nk ngeluarkan cecair jernih huaaaaaaaaaaaaaaaa...aku mmg senang menagis x malu kan kna sikit pown dah nk nagis....tak sikit aku rasa sbb kpala rasa poning ja lpas tue mmg sakit n sakit ku pown pegang rr tempat kjadian bengkak huuhuhuhuu nagis lagi mula ingat mak d kg haaaaaaaaahahahahaha pantang sakit msti nk ingat mak....kalo tengah happy 2 x mau ingat mak pulok hehehe tak la aku selalu akan ingat mak aku heeeeeeeeee only u in my heart pg nie ku rasa ok dah la smlm ku tuam2 kpala aku ngn kain n air pnas....hasil idea dari kwn aku dia suh tuam tempat bengkak tue ok tq yer my friens..........dah lpas terhentuk tue trus mata x mau tido aku g dapur mum jeruk yang kaksue beli ambik ko tengah2 mlm makan jeruk sampai nk habis aku makan.....aku nie dari kcik samapi tua bangka mcm nie mmg suka mkn benda alah tue....sarapan pagi tengah hari tengah mlm selagi ada ku akn mkn hurmmm mak aku pnah kata ang nk bg putus urat perut ang ka heeeeeeeee relex mak bukan selalu la nie aku dah jauh ngan mak aku so x der saper nk tegur aku dah ehehhehehehe dah la pnat nk taip dahhhh jumpa lg hahahahaha gila

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

24 Jun 2011

Ceciter ceciter


nama yang agak pendek lagi padat yang tentera di name tag aku heeeeeeeeeeeeee

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

22 Jun 2011

Patutkah aku kecewa dan hampa?

Wahai diari mayaku,

Hari ini aku ingin berbicara denganmu,
kerana aku sudah tidak punya upaya,
fikiranku buntu dan serabut...

Aku sungguh sedih,
sedih kerana merasakan diriku ini tidak dihargai.
Mahu saja aku meraung sekuat hati,
meluahkan apa yang terbuku di hati,
tetapi oleh kerana aku masih ada perasaan malu,
aku pendam dan simpan sahaja dalam hati...

Patutkah aku merasa kecewa dan hampa,
bila merasakan diri ini tidak dihargai?
Ini bukan sekali, tapi sudah berkali-kali,
Patutkah aku meluahkan apa yang terbuku di hati?

Atau simpan sahaja perasaan kecewa dan hampa itu,
sambil berserah sahaja pada Allah dan berdoa,
moga-moga hatiku menjadi tenang,
dan moga-moga hatiku bisa memberi kata maaf,
agar sengketa di hati tidak berpanjangan...

Tentang dia...???
Pedulikan dia...
Aku doakan moga-moga dia sedar akan perbuatan dan khilafnya...

Ya Allah, ampunkanlah dosaku dan berikanlah aku petunjuk,
agar aku mampu membuat keputusan yang wajar,
dan terbaik buatku dan buat kami semua...

Sebagai manusia, aku pasrah...

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

17 Jun 2011

Terhenti Di sini - Asfan (Lyric)


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

knapa aku d lahirkan mcm nie

gempak tajuk tue aku sedih loh time nie aduiii knpa asyik nk update aku kna citer kau sedih hahahaha....smlm ku tengok nora eleena episd akhir hurmmm ada satu babak tue citer sal yevon makna pil bg hilang strees dng bangganya aku tanya wieeda ada ker pil bg hlng strees...dengan slambernya kaksue kjab wani kalo x da pil hilang strees orng gila tue nk mkn ubat aper heheehhe...mmg aku tanya soalan bodoh....nk beli kat mana ekkk kalo stress bole makan hehehehe....
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

14 Jun 2011

Buntu dengan diri sendiri

Dipagi yang mulia nie aku susun sepuluh jari ingin memohon kemaafan heeeeeee mcm nk salam hari raya pula.........aku buntu fikiran aku serabut aku perlukan ketenangan hidup....aku sedih aku kecewa semua ada pada diri aku hurmmmmmmmmmm apa aku nk sebenarnya ekkk aku pown tak tau

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

4 Mei 2011

Mood YAng hilang

hari neh aku dha stat kejer balik auuuuuuuuuuuw mmg x da mmod giler la nk buat kejer,,,x tau la apa nk jd ngn aku nehhhh hurmmmmmm

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

26 April 2011

Sayang

Nak citer sikit la....kejutan budaya bagi lemak nk urat saraf aku heehheeh...hari sabtu pukul 6.15 a.m dah bangun g mana g joging btoi ka...btoi la hahahaha aku kak nomah n kak su...3 pusingan ja kat dataran nilai tue...pnat yabg tersangat,,,,lpas tue g sarapan kat acasia,,,kak normah belanja tq kak nomah,,sy suka makan free neh ehhehe...
ahad lak aku jd atlit bowling padang ahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa atlit la sangat hehehehe tp mmg best giler main tahun depan aku nk men lg....
isnin hurmmmmmmmmmmmmmmm ngeluh dulu sebelum naip..aku g acara pembukaan sukan siap perbarisan lggg...lpas tue apa lg  latiahn bola jaring...x suka sanagt tp x pa la aku main ja..lpas habis tue gedik nk g men bola tampar lakkkk.........mlm semlm aku dapt penyakit pakej tiga serangkai.kaki tangan badan semua sakit padan muka aku... tp x pa untuk kesihatan
yang best pasal bola tampar masa dok main2 tue aku terbayang mcm bola jaring so aku nk tangkap ja bola tue hahahah mmg giler ehehheeh


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

18 April 2011

Malas

Hari neh aku btoiii2 malas gile nk wat pape sampai nk makan pown aku malas mmg aku pemlas hehehe 
hari neh jer hari len aku la paling rajin untuk makan hehehehe
nk update pown aku lagi malas so xda citer tentang aku heheheeh


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

14 April 2011

DEMAM

Hari neh demam huhuhuhu.......semlm sejuk.hari neh memggigil2 lak kat office hurmmm

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

13 April 2011

Sedih

Hari neh mood aku x menentu huhuuhu
Macam sedih pown ada huhuhu
aku rindu dia kod hurmmmm tp msing2 ego nk wat camna kan x pa la huhuhuhu masing2 x nk kalah huhuuhu walaupun bru sehari aku x dengar suara dia hurmmmm sabar ekkk biaq ler dah dia xnk coll kita kan huhuhuhu x tau nk update aper sedihhhhhhhhhh

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

12 April 2011

Nak citer sikit

mood aku hari neh hurmmmm entah pepagi lagi dah mum nasi lemak lauk daging huhuhu
mcm mana nk kurus kan huk.huk.huk
aku x nk gemuk tolong la aku
tak tau nk update pa lg x banyak idea dah hari enhhh
aku citer sal semlm la aku g fun fare   huhuhuh aku tengok la sekumpulan jejaka men kat citu dapat teddy bear samapi berpuluh ekoq tau x geram nyaaaaaaaaa
                                       LEBIH KURANG BANYAK NEH LA DEPA DAPAT


Aku pown dengan bangganya g la beli token nk men jg tapi tau x pa aku dpat 
jeng.jeng

  
pistol mainan hahahhahahahah


Padan muka aku kan heheheehhehe........


pic kat atas tue aku ambil kat cik googel jeer aku x ambik pic pown smlm
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

11 April 2011

cerita tara wanie hehehe

28/12/2010 aKU Di gelar penjawat awam jawatan pembantu makmal,,,,,hurmmmm benda yang aku idam2 kan sebelum ini..dengan harapan aku leh bantu family aku harapan keluarga la nehhh heeheheh,,,,btoiii x mak saya neh harapan family kita hehehe  ayat yang x bole nk berapa blah kan hehehehe...mula2 mmg nagis jg aku tiap2 mlm rindu mak ayah semua ank manja ker aku rasa takkk so knapa aku nagis???? aku tak leh jauh ngan depa sebenaqnya.kat nogori 9 neh semua lain n jakun bg aku huk.huk tambah2 masakan dia aduiiii tebai mulut aku neh bila makn aduiiiiiiiiiii tp badan makin berisi gak mmg x leh blah langsung huhuh lama2 Dah bia dah syok tambah2 dah tiga owng kawan yang selalu bawa aku g jalan-jalan hehehe 

                                            Jeng-Jeng kak normah,kak sue
                                       Yang bawah neh fieza ehheheeh

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

aKu dAN kEhiDupan

11/11/10 nk di mulakan citer aku dapat la interview kat Universiti Sains Islam Malaysia tau pown owng sebut pendeknya USIM jer.hmmmmm Pembantu Makmal,Seronok la sangat aku time tue maklum la bukan senang nk dapat kejer ngn govemen hehehehe,walaupown baru g nk interview jerrr,,,aku pown g la minta izin bos aku time di kkcj tau pown Kolej Komuniti Cawangan Jeraiii,tok nk g interview tueee.mula2 bos aku tue mcm x nk bg aku g sebb msa tue kolej kalut ngn nk wat Program Lestari jeraii.tp aku nk g jggg hehehehe.Aku pown g rrr 1 family aku teman g interview hahhahahahaha.Tekejut pengawal keselamatan kat depan usim tueee ehheeheh,,tiba saat d tunngu hurmmmmmmm mcm2 soalan aku terpaksa jwabbb siap kna sindir ag hmmm awak kalo nk interview kurangkan sikit kepekatan logat kedah tueee heheheh aku pown wat x tau jerr dah bahasa aku aku ckap jer la x reti nk ubahhh2 ckap nehhh.hmmmm bila owng tanya mcm mana aku pown jawab x da harapan jg kali nie poennn hummmmm tue la kisah aku dapat interview kat usimm hehehehhe

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE