klik plzzz

16 Disember 2015

kau aku kita


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

2 Disember 2015

Tips Memakai Pumps Shoes



Assalamualaikum hai uolls sahabat2 hamba ada korang semua kawan aku kan kan lool
u olls nk tanya sapa suka pumps shoes sapa suka cepat angkat tangan hehehheheh kalo guguls mesti ramai suka kan walaupown kdang2 x conpident sebab takut kaki sakit la takut tesungkur la aku la tu heeeeee
ok bagi yang suka pakai n mmg ada banyak kt rumah n ada niat nak beli meh baca tips aku nk kongsikan ni supaya kaki uolls x sakit wajib baca ya kalau nk selamat :P







Yang pertama sekali kenali bentuk kaki korang sendiri. Adakah korang  mempunyai bentuk kaki yang kembang? Tapak kaki yang rata atau sebagainya. Ia merupakan faktor yang terpenting harus korang ambil tau kira sebelum membeli apa jua jenis kasut untuk memastikan pemakaian yang lebih selesa. Pilih kasut berdasarkan bentuk kakikorang paham :)



Yang kedua pula adalah pakai kasut yang bertepatan dengan saiz kaki korang. Jangan pakai kasut yang terlalu longgar atau terlalu ketat untuk pemakaian yang panjang. Ia bukan sahaja menyebabkan korang tidak selesa, malah menyebabkan kaki korang melecet bila melecet sakit pastu mood spoil ja kan nk jalan btol x

Dan yang terakhir sekali adalah ketahui tempat yang korang  tujui. Contohnya, jika korang ingin keluar bersiar-siar sepanjang hari, pemakaian pumps shoes bukanlah pilihan yang bijak! Tetapi, jika korang  ingin menghadiri majlis perkahwinan misalnya, yang hanya memakan masa selama 2-3 jam sahaja, korang  boleh tampil confident dengan menggayakan koleksi pumps shoes ini.nak begaya kat kawan mak2 sedara bf apa salahnya kan heeeeeeee



dah puas hati penerangan aku ni jng main bedal ja nak pkai kasut pon ada tip tau ok sila la baca ya tips ni bye muahahhaha ciket heeeeeeeeeeee gedik pla bahasa itu byeeeeeeeeee



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

20 November 2015

Anak

assalamualaikum betemu kita kembali dalam blog sendu ini...........huuuuuuuuuuuh mengeluh aku bila soal anak khawin di bicara kan....bukan apa aku pown bukan khawin awal so aku dpt merasai bila orng asyik tanya bila nak khawin nk khawin heeeeeeee mmg geram masa tu ya la ko ingt suami boleh beli kt tesco mcm nk jawab mcm tu ja kan tp kt hormat lg orng lg berusia............pastu bila dah khawin baru sebulan khawin orng dah tanya dah mengandung bila nak ada anak hello lagi sekali aku mcm nk jawab ingt boleh beli kat giant ka hurmmmm mulut orng sapa boleh tutup kan...sebelum ko tnya orng ko fikirlah peraan orng yg kau tnya tu...kalau ko di beri semuanya jodoh anak duit kepuk ko kna besyukur bukan ko pandang serong pelekeh orng tu...mungkin bukan rezeki dia lagi...lebih baik kita mendoakan dia...ko jng nak bangga sangt boleh x..ahhhhhhhh x suka orng bangga diri...k bye
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

17 November 2015

rindu

haiii assalamualaikum uhuhuhuhuuh tetiba rini rindu sangt ketika itu...rindu masa mengandung dulu baby tendang2 perut,,,wah rindu sangt la bila nk mengandung lagi nieeeeee ....heeeeeee nnti dulu la tnggu tasnim beso sikit cian dia x ckp kasih sanyang nanti.....hari tu cuti semnggu balik kg...boleh pula masa sampai2 kampung tu tasnim dok pulun nk gigit kaki dia...mak aku ckp ehhh awok pown bubuq x makan lagi x kan nak adik dah koddd hahahahahha kelakor....aku rasa tu bukan sbb nk adik tp pengembangan dia semua bebudak kecil cmtu la kan...korang rasa....

sebenarnya nak cerita yang tu ja gambar xda sbb malas nk tranfer malas dan aku berpisah tiada k byeeeeeeeeeeeee


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

29 Oktober 2015

kecewa dengan muka sendiri sabo sabo



Assalamualaikum uolls haiiiii 
adoiiii hari ni macam kecewa ja aku dengan muka sendiri sbb 100% berubah sabo2 ….eh mesti korang nk tau sbb apa aku kecewa sangt mcm putus cinta erkk sebab aku ada pkai satu bb cream ni  meh aku cerita sementara masih rajin ni
sebab aku kagum sangt dengan  product ni kagum gila aku kalau x kagum ingat aku yang pemalas ni nk cerita ka ok ok korang mesti ternanti nanti kan product apa jab jab kalau korang nak tahu kat office aku kawan2 panggil aku ratu product kalau aku rekemen mesti diorng tergugat n beli hahahahahha ratu penhasut pown aku juga la ….
ehhh melalut pula aku sambung balik hari tu dalam minggu lpas la mengidam nak pkai bb cream ni…mengidam ni dari aku mengandungkan si tasnim lagi tapi masa mengandung dulu mana la aku rajin nak makeup sampai cuci muka pown aku malas tambah nak tempek2 bedak ka apa lagi malas hari2 muka masam ja….ha dah beranak keluar la tasnim dulu dia ambk seri aku la tu erkkk ok sambung lagi lepas dah beranak anak pown dah 5 bulan tercapai jg hasrat aku nak beli nak guna nak pakai ,bila pakai ja sekali rasa nak belek muka 24jam kat cermin asyik2 aku tengok cermin asyik tengok cermin lagi adeh sawan cermin ka apa aku ni lollll :P



Eh cerita panjang lebar aku x cakap pown aku guna bbcream apa ya…aku guna BB Cream Seqy Beauty ala pengasas dia blogger femos emos tu  sepet hikhik
sebelum ni aku aku guna Macam2 jenis la bb cream la foundation la lawa masa pagi ja pastu bekecapuk la korang paham berkecapok tu apa ala muka jadi x sekata setompok di pipi setompok di dahi ha gitu….not like ritu kemas2 alat makeup aku semua ke tong sampah jahanam duit….
pastu tahun lapas ada beli jenama MRY** X leh ckp ok tp mahal la pula sekarang ni kan zaman gst semua kita kena berjimat paham….lepas ja guna BB Cream Seqy Beauty. Ermmm ambik kau 80juta kali tngok cermin sebab perasan lawa en syafiq pown pown pelik asal muka bini dia cun semacam ja ni
sampai x bagi aku p keja ehhhhh ok aku tipu yg tu :P…..tp mmg betul best la aku pakai dari pagi sampai nak sembahyang zohor ok lagi sayang nk basuh tp kna la basuh lpas solat kt calit la lagi…..ehhh lg 1 student pown asyik pandang aku ja hahahahha korang caya ka x ni sila la pecaya ini semua aku x tipu tau…lagi 1 lapas ko pakai bb cream ni ko x pyah susah2 tepek bedak pown ko dah Nampak cun melecun x caya sudah2 korang kna try x try rugi ya ammat menyesal gila aku lambat beli lambat cuba kalau  tak raya ritu mesti orng kg puji aku huuhuhhuhu sedih oooo....aku kan gila dipuji :P



Nak bagi korang percaya lagi ha nah pic aku sebelum selepas guna lawa x lawa x mesti la lawa maap la akak banyak puji diri sendiri dalam entri ni….tunggu korang puji lambat.



Ok dah x payah fikir panjang  jom laju2 lawa n cun macam aku biaq semua orng puji biaq sama2 tengok cermin 80juta kali jom kita pakat cuba pakat beli BB Cream Seqy Beauty.

Eh mesti korang tertanya Tanya2 berapa harga dia  mcm mana nak beli ha sini aku bg link dia kalau nk dapat info lebih lanjut n boleh jg terus beli klik sini http://seqybeauty.blogspot.my/
Kalau nak terus bli guna website pown boleh lagi senang  klik sini http://seqybeauty.shoppy.my/
Kalau masih x pacaya apa aku ckp ni ha leh follow ig dia https://instagram.com/seqybeauty



Ala lagi senang terus ja la wasp no ni 011-2107 6726.hari ni oder esok dah sampai tau….cepat pantas lagi

Semua kena cuba tau 1 rumah 1 BB Cream Seqy Beauty aku dah cuba korang bila lagi wajib ni aku paksa lagi 1 kaum lelaki pown boleh pkai tau

 tasnim pown guna bb cream ni jg tau hahahahhaha akak2 makcik pakcik2 pown kna cuba ok bye assalamualaikum............

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE