klik plzzz

13 Julai 2017

raya 2017

assalamualaikum korang semua peminat tegar blog i (mata ke atas sangat) :P
macam mana dengan raya hampa? best tak?aku macam biasa best la,sebab apa best ?sebab boleh balik kampung yey yey saya suka saya suka,hari pertama puasa aku dah hitung hari nk balik kg uolls...tp nasib la minggu pertama tu mak aku mai...duduk semnggu hilang sikit rindu di kalbuku acewah.mcm biasa la aku gerak balik kampung jumaat malam pukul 1 pagi jalan jem juga la tp x da la sampai teruk gila....tp yang membuatkan aku sampai lambat kt kg husben tecinta ku mengantuk asyik nk behenti lena ja...aku ni dah la x mengantuk angin ja aku maklumla exited :P....sampai dlm 9.30 mcm tu terus ke rumah aku dulu hantar barang adik aku...pastu pkl 3 lebih barula kerumah mertua aku...buka puasa kat sana...mcm biasa sejak khawin pagi raya mmg rumah mertua aku bagi chance la my suami salam mak ayah dia dulu ptng kang balik rumah aku pula....kg dekat kami ja dok jauh huwaaa mcm mana nk pindah :(...mari la tengok gambar raya pertama ku
family photo dah pesan siap2 jang nk p melencong kod lain pula lpas sembayang(tahun lepas x da pic 1 family husben aku p melencong ngn kawan2 dia)heeee geram

mama dan amani

pengantin baru ehhhhh :P

kakak tasnim yang susah nk begambar

family mertua ku sayang

bersama mak n ayah (pink hijau)

abah dan dua orang puterinya

bersama paksu

ni kat rumah makcik

jangan jeles i nak kurus di c2



okey ni kisah raya pertama saya...raya ke 2 biasa la bawa mak ayah ke rumah tok di gurun...sebelum pergi kita ambik seketoi 2 gambaq dulu sbb gambaq raya x da ngn mak ayah sedih huhuuhuh raya haji ni pastikan ada okey
bersama bakal pengantin yg dah jd pengantin

pipi sapa paling gebus hahahahha

ni ja ada gambaq raya ngn mak i love u mak duania akhirat
begitu la cerita raya saya...kali ni agak penat sikit sbb nk knduri aku rasa aku banyak dalam kereta ja kesana sini...tapi x pa penat itu berbaloi...hahahahaahah...
ok jumpa lagi next entri salam sayang semua i love u muahhh cikit :p bye
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

11 Julai 2017

Amani tak sihat

Hari ni amani tak sihat semalam tido kejab2 bangun batuk...tapi x demam...petang ni mama bawa p klinik ya...amani mmg mudah jangkit ngn orang takpa la dik tera nak besaq.adik kna kuat mama abah pown kna kuat.doakan amani cepat sembuh ye


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

10 Julai 2017

assalamualaikum(aku)

haiiii assalamualaikum....heeee berhabuk bersawang dah blog sayang aku ni...mak kau pemalas nok ok kita mulakan kerajinan mengupdate blog kembali dengan memperkenalkan diri dulu....heee ada ka orng nk tau pasal tuan blog ni x pa aku nk bg tau juga kalo hampa x mau tau pown :P
 nama saya eh mcm budak sekolah knalkan diri pula...ok aku waniee umo x leh ckp sudah berkhawin anak dah 2,dua2 perempuan...sangat comel hahahaah matikla puji anak sendiri... :) aku sangat peramah periang mulut becok tp dengan orang yang rapat dengan aku ja la...kalo aku baru kenal aku lambat sikit nak panas .... dulu pnah la husben tecinta aku selalu marah awat aku x ckp ngn wife kawan dia...adeh kan aku dah ckp aku ni lambat panas..tp bila aku dah knai aku paling over berebut nk ckp gitu....aku nk panas bukan sejam dua tau tp berhari2 hahahahah so jumpa la aku selalu gitu .
meh aku pekenalkan suami tercinta aku nama dia syafiq sangat hemsem dimataku hahahhahaha dia sangat baik tp kdang2 tu baran juga dengan peragai aku yang semua aku ja btol...semua kna dengan ckp aku...kadang2 dua2 pown nk btol so begaduh la 1 hari ....aku rasa aku ni bila la nk berubah dari peragai asyik aku ja nk btol ni heeeee tampaq diri sendiri.... pang 4o kali....yang penting husben aku ni mmg sangat rajin kalo si kakak mmg diuruskan aku uruskan adik...dari bg mandi basuh berak tukaq pempers bancuh susu mmg dia la...tp bab pakaikan baju aku..sbb kalo dia pakaikan baju mmg baju lain seluaq lain :P....aku x tipu ok pnah adik warded so kakak duduk ngn husben aku la mai hospital tngh hari pakai baju tidoq tekejut mak kau...pastu kan malam wassp pic kakak tengah makan aku tngok pakai seluaq adik habis longaq la seluaq adik ang oiii hahahahahahaha biasa la lelaki kan depa bukan heran asal boleh....
lagi satu dia mmg banyak la tolong bt keja rumah sama2 buat mcm tu so ringan sama di pikul berat sama di jinjing heeee...alhamdullilah...tp peragai buruk aku ni selalu jg x puas hati...tu aku x mo citer yang penting husben aku sangat la baik n penyayang di mataku i love u mohd syafiq nayan hehehehehe...

ni la suami sy mcm pendekar hehehehe maklumla raja sehari eh apasal aku letak pic khawin ala aku x leh move on la knduri adik aku hari tu,,,,nnti aku update yo pasal knduri tu korang wajib baja tau pastu share 1 kali (ko ingt fb nk share share 2 :)

ok seterusnya anak sulung aku nuraina tasnim tahun ni dah 2 tahun maafla kakak mama bg adik awai sangt tp x pa nnti adik besaq kakak ada kawan...sekarng kakak asyik buli adik ja,,,mama lepa sikit kakak suap adik makan,,,,heeee...dia anak sulung aku lahir cukup 40minggu keluaq besaq 3.85kg sangat comel samapi sekarang ok pujik anak sendiri lagi biar la :P...aku perasaan bila dia dah masuk 2 tahun ni dia pandang ja apa aku buat n dia akan ikut sebijik sebijik haiii bahaya now....kakak lebih ngn abah maybe abah lagi penyayang mama kau garang mcm singa adeh...mama bukan garang tp bila mama x larat kakak bt bukan2 mama marah la....kakak cucu sulung belah mertua aku mmg kesayangan sangat semua orng syg kakak belah aku walaupown bukan cucu sulong tp ttp kesayangan juga ,,,,mama doakan kakak membesar dengan sihat boleh jaga adik...kalo tekejut dengan suara mama buat x tau ja ya ......kakak ni semua orng kata ikut muka aku btol ka heeeeee
saya kakak tasnim
 adik baru nak masuk 8 bulan dah 2 kali warded sbb jangkitan kuman paru2 antibodi adik x tahan sikit...altenatif dia aku ambik vaksin nemucocal nanti aku cerita bab ni....adik peragai dia lain bnyak dari kakak tp kan dari dlm pantng sampai sekrng dia mmg bukan jenis jaga malam tu la mak kau x kurus sangt lpas pantng dulu masa kakak kemain slim lepas pantng sbb kakak jnis kuat nagis sampai mak kau streest hahahaha lg pown anak sulung kan x da pengalaman g2....anak senang jaga anak yang baik...tp 1 ja ko jng tinggal dia sesorng mau dia melalak mcm kna pukul....adik semua orng ckp ikut abah tp kulit ikut mama yey mama kau putih :P.... tp kan adik ni dia susah makan la dlm erti kata lain memilih hampa ada x idea nk bt bg dia selera makan bubuq....suap bubuq nk muntah bg nestum laju pula dia makan hurmmm adik2...
adik amani
 okey akhir sekali terima la gambor kami sekeluarga ohyey....kalau ada typo atau apa2 korang buat2 faham yo...asslamualaikum :)
#wanicomel
#rajinmasak
#rajinmcm
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

8 Februari 2017

pengalaman bersalin anak ke 2

assalamualaikum
selamat morning semua wooo lama gila kak wani x menulis dulu zaman mengandung malas dia jangan cakap la mmg baloq liat hahahhaa.oppp tetiba dah cerita bersalin anak ke 2 bila kak wani mengandung hahahahahha tahun lepas la mengandung tahun lepas jg beranak...kukuikuikui...mcm mana nak cerita ya ok mcm ni kakwani cerita dari kak wani stat mengandung la boleh sbb selama ni langsung x penah tulis apa2...kak wani dapat tau kata mengandung bln 3 2016 sbb gatai tangan nk check upt rasa badan lain mcm n yg penting mengantuk ja 24 jam mcm anak sulung jg...p la beli upt kat 7e balik dan2 tu jg nk test...masa tu dalam hati jng la naik 2 line sbb kakak masih susu badan n x sampai lg setahun umoq dia...bila test2 ya ampun makcik mengandung lagi,perasaan masu tu x tau nk gambarkan ketaq tangan2 rasa nk pengsan hahahahaha...mula2 takut nk bg tau cik suami pastu bg tau jg.dia ok ja rezeki allah nk bg..allah tau kami mampu..anak kan pembawa rezeki insyaallah..

pastu bermulalah rutin sebgai mak mengandung lagi tp kali ni alhamdullilah mmg senang x da sakit2 ka muntah ka apa semua x da...juma 1 ja peragai kak wani kuat bebai hahahaha sampai cik suami pown nk bebai sama teruk peragai bini dia...masak agak malas..n yang penting suka sangat durian, walaupown orng ckp x eleok akak makan juga ada aku kisah lalalalalal...pnah 1 hari husben bawa akak sampai ke broga sana semata nk cari durian yg sedap sbb akak x mau durian kg isi sikit tu hahaha belagak kan...tp mengandung ni best uolls ,ada 1 hari tngok pak mertua makan jambu bola i komen sedapnya,,,esok terus sampai depan rumah jambu tu makmertua syg pos...sekali pakej garam belacan...ada tu sekali nk mee sangoi laki den sibuk bg tau mak dia esok mak pos jg...heee mak mertua i kan kerja pejabat pos senang la nk pos...besyukur dikurniakan family mertua yg sangat baik walaupown menantu dia ni kadang hantu jg hahahahha.

oppp lagi i x suka sangt makan ubat2 masa mengandung tp i amal pati delima n nuriogain hb mmg cantik sangat x panh bawah 11 uolls try la amalkan...dah stop cerita mengandung kita CERITA PENGALAMAN melahirkan pula...2 minggu sblm deu date mak n ayah mai nilai...akak yg suruh sbb akak takut kalo akak sakit x da sapa jaga tasnim...lama jg la mak duduk sini tp i masih x beranak orng tua tu mula la tertingat rumah la anak2 kt kg la hahahhaha...

cerita hari kejadian nk besalin tu mcm ni ptng tu ajak mak p pasar malam salak n beli tulang nk suruh mak buat mee kuah tulang,,dah beli semua balik makan mcm biasa n masa nk tido malam tu i pengan perut saja la ckp lam hati adik keluaq la esok hari jumaat tarikh pown lawo 11.11.....opp i x da rasa sakit apa2 tau masa nk tido tu...pastu tekejut jg pkl 2 lebih sakit peerut ulang p toilet banyak kali x keluar hasil..ok lg i bt dono ja la sbb sblm tu pown mcm tu...nk p tido balik pastu ha terasa sakit tarikh kt pingang...aipppp nk beranak dah ka...kejut husben dia dah ajak p hospital tp i ckp nanti la nakti la x kuat lg sakit...pastu tunggu punya tunggu x baik2 sakit tu...kejut mak ckp nk p hospital check..nk p check ja hahahha siap x nk bawa bekal makanan apa2 sampai hospital lebih kurang pkl 3.30pagi kod nurse tanya itu ini n nk check jalan.check2 dah 4cm tekejut mak...ingt sakit perut ja..nk masuk laborromm pnuh pla tnggu la kejab...dlm 10 minit tolak masuk sana dr check lg dah 6cm tekejut lg sekali hahahaha...azan subuh pkl 5 lebih lahirlah puteri kedua aku berat 3.3kg ja kecik pada kakak dlu tp sekali dah besar sama mcm kakak....pkl 6 ptng jumaat aku dah boleh balik x sempat lg tido hospital mak suka hehehe alhamdullilah ibu n anak sihat.

nama saya annur amani bt mohd syafiq sekarang dah nak masuk 3 bln berat dah 6kg tau...saya budak baik jarang bt peragai tido malam pown elok...jg untuk susu ja ...nanti kt jumpa lg next entri byeeee

#kaloadataipotumaaflaakumalasnkcheck
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE