klik plzzz

27 April 2012

Balik kg kEDAH

YESS hari nie nak balik kg...kg i kat kedah.....hu syok ooooooooo....balik sampai hari rabu so xda la update blog sbb bila kat kg aku lupa nya terlalu syok kikiki merapu ja...

balik nek ketaapi ja...sbb per x balik drive sendiri...sbb nk jimt belanja hhihiihihih


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

BEN ASHAARI DAN BLOG AKU

AYAT SAYA : BERSAHAJA
kalo korang nak join bole klik link nie http://www.benashaari.com/2012/04/segmen-ben-ashaari-dan-blog-aku.html


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

24 April 2012

Pasrah

alahai...........ngeluh sat...awainya aku bangun tido hari nie...pkul 5 pagi okey...tau x sbb ape...sbb tetiba ja elektrik xda kat umah aku........bila dah jd mcm tue....aku terus ja terjaga n nyamuk2 mula la nk manja2 ngn aku..........dah la panas...mcm nk sepak jer nyamuk2 tue..ishhhhhhh....pejam celik pejam celik x tido2 jg....haaaaaaaaaa sudah lilin pown x da mcm mana aku nk siap nk mandi semua nie....x kn nak buat dlm gelab kod....tetiba teringat hp samsung comel aku....guna hp ja buat semua tue cara nya aku set kan time light dia sampai 30minit so dia nyala ja...hahahahahah...x guna punya tnb ....baju aku pown x gosok lg..nasib la juga ada baju2 yang x perlu d gosok..........mlas aku nk tunggu panas2 dlm bilik tue 6.45 pg aku dah keluaq mai keja.......ambik rajin la pula.... :)so beringat la ek sediakan lilin n pemetik api ok...n kipas sate sekali hahahahaah...smlm ya allah panas gile berpeluh2 ja badan...apa jd smlm ek yang panas sangat tue.....dah perkara lepas jng d kenang.........okey sekarang nie aku mmg mengantuk.................
cute baby nie mcm aku pula hahaha sila muntah


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

23 April 2012

syukur

allhamdulilah...apa aku dapat aku terima ja....itu namanya rezeki...insyaallah aku akn bekerja dengan lebih rajin...pagi2 dah senyum.....senyum itu kan satu sedekah.x gitu..tp aku nie rajin senyum ka tak pown kadang2 senyum pown x iklas.....aishhhh aku iklas ok bila senyum....owng ckp owng kedah sombong...owh tidak belum knal mmg aku agak sombong dah knal aku terlebih ramah tambah ceria hehehehe....aishhh x sabarnya nk tunggu jumaat ,sbb apa x sabar aku nk balik kg ku tercinta.....yahooooooo...so minggu nie aku akan ceriakan hidup aku....siap pg td datang keja awal u allllllls pkul 7.20 pg dah sampai tempat keja....hahaahkhahak rajin kan aku nie.........sila bg anugrah pekerja cemerlang........hah layak ker....bru kja setahun nk dpt2 anugrah...ok mengaku mmg aku x layak.....
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

19 April 2012

Rawatan akar gigi

dah selesai rawatan akar pada gigi aku.........tue la bnyak sangat mkn asam kod...gigi pown dah masaalah bole...tp kan aku rasa orng selalu ckp kalo bnyak mkn gula atau orng kedah panggil cekelat yang bole rosak gigi...aku x suka mkn gula2 atau coklat ........jab nk fikir 5 saat.......ok dah fikr abaikan ja la....rawatan akar nie x sakit langsung okey.....stat buat rawatan pada 12/3/2012 hari tue........hurmmm 19/4/2012 bru selesai...kalo buat kat klinik swasta cepat lerrr...aku g buat kat klinik kerajaan..lambat sikit lagi pown murah x silap rm 7 kod sekali pendaftaran tp aku x byar paper pown sbb aku ambil surat jaminan perubatan...atau singkatan bahasa english GL....sapa2 keja Govement tau la ehhhhh kedekut kan aku rm7 pown aku nk g ambil GL hahahah biar la....aku yang nk ambil x suruh korang pown kikikik.....eh lupa nk bg tau aku pnah g try tnya kat klinik swasta ko tau berapa murah ja RM 250 telalu murah tue aku x bt kat sana tue.... :P...nak habaq kat hampa rawatan nie sangat la x sakit.....x rasa pape pown heee tipu sikit2 rasa nyilu tue ada la....hari last nie aku x tahan siap dia guna penunu bunsen ........aishhh seram ..........tp x terbakar pown mulut or gigi aku...ok sapa nk tau mcm mana proses rawatan p la try sendiri malas nk citer................
tetiba letak pic muka x bleh blah nie knapa ekkk tah tengok ja la.........
sapa x tau penunu bunsem mcm mana...nie ha aku letak pic..tengok la ekkkk


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

18 April 2012

lain tempat lain harga

jangan kesian tengok nasi aku nie :(
tau x berapa rm nasi nie........ rm 1.50 sen murah x agak2....hehehehe kalo kat kedah nie mcm nie rm 1.00 ja tue pun lg banyak..........x bleh nak beza2 sangat la mkanan kat kedah memang murah.......
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

16 April 2012

dulu lain sekarang lagi lain okey

posing perasan comel

ala2 model pantai ahhaha

lama aku x jumpa ang x da pic terbaru ngn ang hhhhhuhuhu

ehhhhhhhh ngn artis

badan dah berubah huwaaaa

ala2 kat australia :P

hahahah tetiba....usia bukan sekadar rupa :P

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

rindu dia........

semagat kemain peluk......sbb aku nk ambil pic diorang

muka deret x puas hati kikiki

dua2 orng baru bngun tido

ahhahaha mak2 sedara aku kat belakang tue

nie masa umur setahun kod.....rindu dia

ehhhh tetiba my sepupu dah pandai posing jeler2 lidah hahahha

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

13 April 2012

kes rompakan

td tengah hari balik umah ngn wida...ada nampak orng ramai2 ada keta polis n keta pesona yang cermin dia lubang...di sbbkan perompak tue nk tembak polis yang kejar dia kod.........n lepas tue perompak tue lari masuk dlm hutan bedekatan umah aku.........takut beb;
wida:dia takut perompak masuk dlm rumah sembunyi
aku lak takut perompak tahan keta aku time aku balik sat g.......aku balik ikut jalan lain la...........pkiaq sampai tera tue kan ahahhahahahhaah....takut zaman zekarang penjenayah ada di mana2.......... ya allah ya kau lindugi la aku....aku x da sapa2 di negeri sembilan nie........mak ayah sedara2 jauh nu di kedah.......amin... :'( tetiba sedih
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

Dula lain sekarang dah lain

bila di kenang masa lalu...masih aku ingat lagi....masa pergi cameron bawa duit rm 300 khas untuk shoping....tp aku guna rm 50 ringgit ja....sekarang kalo bawa banyak tue x cukup lagi pa...........knapa dulu aku bole berjimat,,,tp knapa sekarang x bole......kna muhasabah diri nie.......aduiii....sedangkan dulu tue gaji aku rm 450 ja masa keja bole beli mcm2..........btol la orng ckp aku x ckp okey lagi bnyak duit kita dpat lagi mcm air duit tue keluaq.......dulu barang2 murah sekarang mak i mahal.........nasi letak teloq n sayur pown rm 6...mcm aku nk letak balik ja........



    
nasi + telur x patut     




apahal lak aku dok citer sal nasi + telur..minggu lepas aku beli kat kedai kat umah aku...
tue la kan mcm mana nak jimat duit kalo mkn mcm tue pown dah rm6......
cameron

tetiba nk letak pic pie cameron 6 tahun lepas....dulu x da lagi camera digital...hp bercamera so pic pown x elok.....bawa rm 300 guna 50 oppppppp dulu aku mmg seorng yang kedekut untuk shoping.....tp sekarang aku sangat pemurah nk shoping..........apa raaaaa........mcm mana nk jd mcm dulu balik ek ..............

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

10 April 2012

sue n anas khawin

cerita minggu lepas minggu nie baru free nak citer.......sue n anas khawin diaowng nie bff aku masa belajar kat ikm sp....bff la juga kan x pnah gaduh...kecik hati sikit2 tue xda masaalah kan btoi x ...sedangkan lidah lagi tergigit nie kan pula kita manusia....jom tengok pic2 yang aku ambil x bnyak sbb pengantin sibuk aku kecik hati tau hahahahaha

antara sahabat yang hadir
nie aku n wida saja letak aku g ngn die walaupown pic kenduri umah orang lain kikiki x smpat ambil gambor
    
my bff tetap cun n kurus keding mcm dulu tp aku x pyah ckp ler hehehe tengok sendiri





maaf la kwan2 yang lain kalo terkecik hati ka jantung ker sbb aku x ajak korang g ngn aku...aku pown pening kejab nk g kejab x mau p...tetiba bila mengenangkan diorang dua2 nie baik sangat ngn aku masa kat ikm dulu aku pown laju2 p kenduri diorng......... :)
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

Tak puas Hati

ramai pulak x puas hati aaron aziz menag....alahai bagi pendapat aku la kalo yang x puas hati sangat tue ko asal x undi...setakat nk ckp tapi x ngundi x guna beb.....semlm ada pula zed zaidi ckp asal x bg orang malaysia ja menang...nie pertandingn apa ek x ckp pula petandingan untuk artis tempatan...ker ko jelas ko x tercalon oppppp soory aku mmg x minat zed zaidi hahhaha....nie x tahu nk bising nk ckp x puas hati tp orng soh undi x mau apa da.....btol la ckp diorng2 tue aaziz bukn rakyat malaysia...tp nk bt mcm mana dah dia nk popular,,,lakonan dia mantap...masa aku tengok ombak rindu hari tue satu pangung menagis....tp kan aku own nagis jg...tp bukan aku nagis sbb tengok kisah sedih citer tue...aku nagis sbb aku tengok aaron  nagis...hahahha tue aku rasa lakonan dia mantap..dia bukan setakat jual muka ja..... apa2 pown aaron aziz di hati ku oppppp....laki orang tue ahhahahaha
aaron n lisa aku copy kat hot f.m hehehe 2,2 artis nie aku suka tp lisa aku dah kurang sikit minat x tau ler kenapa

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

9 April 2012

fizz fairus

semalam bedebar-debar juga la ......ingatka pelakon tv tue aaron menang jg..tp x pa la dpat kat fiz fairus dia seharusnya layak menang kan.macho juga dia nie...hahahahha
nampak sangat aku copy ja pic nie huwawa


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

sedih

apa yang aku impikan x kesampaian....x pa la x da rezeki........cuba lagi nanti ya cik wani
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE