klik plzzz

26 September 2013

Karma kehidupan

betemu lagi kita... :) di tengah hari yang mulia nie aku x keluar rehat sbb malas....tetiba terpanggil nak cerita tentang kehidupan aku sekarang sebagai anak rantau...aku rasa aku dah penah citer kod x pa la hari nie aku nk citer lagi .....aku nie orang kedah orang merbok kedah...mak ayah aku mmg di kedah...aku dulu lpas habis spm pown sambung study di kedah 30 minit ja jarak pejalanan di IKM SUNGAI PETANI kedah jg...so lpas habis ikm aku di terima kerja di tempat aku bt pratikal di Kolej komuniti jerai...see aku mmg x pernah mengerti kehidupan yang relex sbb habis belajar terus keja x da sehari pown aku rehat...dulu kan masa aku study aku selalu tengok bila tiap2 hujung minggu time aku balik kg mesti kawan2 aku yang rumah mereka jauh nampak sedih tengok aku angkut bag balik kg....kadang2 aku siap ckp lagi eleh tua la sapa soh sambung belajaq jauh kan dah x bole balik kg jahat kan aku selalu ckp x fikir perasaan manusia lain....tp sekarang aku dah rasa apa yg kawan2 aku dulu rasa....bila aku dapat keja tetap di nilai n.sembilan...gila jauh x da lagi istilah hujung minggu ambil bag balik kg...aku pula sedih bila tengok kawan2 tiap2 hujung minggu balik kg...ini semua karma kehidupan kan...tp aku tetap bersyukur sbb allah dah bg apa yang aku nak apa yang mak ayah aku minta n doakan setiap hari..kadang aku cuba juga menjadi orang yang tabah berani kuat semngat tp mmg di lahirkan hati aku nie cepat basah kod...senang sangat mengalirkan air mata...kadang2 syafiq aku tue suka ngusik aku bole bila aku citer mak aku coll n aku citer la sikit pasal apa yang aku ckp ngn mak aku...time tue la dia nk bt aku sedih bole nya g pasang lagu ayah dan ibu nyanyian sudirman tue cis btoi la mau meleleh air mata nie uolls aku dah la 2 bln lebih x balik kg....kadang2 aku pelik la mcm mana la orang2 yang langsung x ingt mak bapak nie kan heeeee

dulu aku pernah jg apply nk tukar balik kedah n dah cuba nasib g intervie spp(suruhanjaya perkhidmatan pelajaran) tp x da rezeki x dpt pown setia lah aku di negeri sembilan nie...lg memberikan aku kekuatan en syafiq aku dapat kerja di seremban x da la sunyi hidup aku time hujung minggu...sbb hujung minggu officemate hausemate aku cik fiza dia selalu balik kg...kg dia dekat jer melaka..heee kalo aku jadi dia pown mesti aku pown balik jg kg hahahahaah
 walaupown kat sini aku seorang diri family semua jauh di kedah aku tetap x rasa keseorangan...aku ada kawan2 office yang sangat baik..diorng sentiasa bt hidup aku happy...begosib bersama..bercerita bermacam cerita....kakrin n fiza baca ni jng muntah hahahaha
ni luahan hati yang sangt iklas tau kikiki

nie la kawan2 aku tue jelitaz semua jelita kan...korang jng jeles atas kejelitaan kami :P dari kiri kakrin cik wida ,saya cik wanie gebus :P cik fiza kakak sarina dan kakak normah

mai nak citer sesorang pasal kawan2 aku ni

Kak rina
orang sarawak cantik kulit dia putih n nampak glowing gitu.anak dah 3 tau tp tetap mcm anak dara ...selalu teman gi makan g saloon g mcm2 lagi la...open n happening :)

Cik wida
orang kedah jg kampung lain2,umo sebaya aku tp dia pegawai kat tempat keja aku...dah bertunang x lama dah nk khawin dulu 1 rumah ngn dia..pemurah baik hati x pernah bekira ngn aku hahahaha

cik wani gebuss (aku la)
x payah la citer korang semua mesti dah tau

cik fiza
orang melaka kecik molek ja  dah berpunya sudah sapa2 jng nk pm aku tanya sal cik fiza lak ;P officemate aku housemate aku...peneman setia aku ke pasar malam ke alamanda..n kemana sahaja..dan juga custemer tetp aku hiihhihi terima kasih fiza :)

kak sarina
orang banting jer dekat gitu...tp aku x panggil dia kakak walaupown umo 5 tahun tua aku..sbb jiwa dia remaja gitu...lain pada orang lain hihihihihi :P

kak nomah
nie lagi la orang bahau ja...selalu ajak aku g kenduri hiihhihi best...x bosan hari sabtu saya kak....kak normah suka bebel tp dia baik hati comel hihihiih jng marah kak normah

aku rasa aku dah camtumkan mcm2 dalam 1 entri selamat maju jaya u oll majulah sukan untk negara ehhh tetiba '
yang penting malaysia masih aman
dan saya x bodoh :P



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

24 September 2013

Tegar- aku yang dulu bukan yang sekarang

pernah dengar lagu tajuk diatas...okey aku memula pown x pnah denagr 1 hari tue aku ngn en syafiq tiba2 di radio lagu ni..aku mcm bluer syafiq ckp ehhh bestkan lagu nie dah fames la aku erkkk mcm lagu nsyid pown ada tetiba sangt kan.....ok pastue aku g office aku tengok you tube oooo tegar nie penyanyi cilik dari indonisia....lpas tue bila aku dengar lagu dia aku makin nk cari tentang kisah kehidupan dia woooo sedih beb lagu AKU YANG DULU BUKAN YG SEKARANG mmg mengisahkan tentang hidup tegar nie

dulu dia susah jadi pengemen...ehhh pengemen tue maksud dia penyayi jalanan...stat usia 7 tahun dah jadi pengemen kesian kan...tp allhamdullilah sekarang dia dah bejaya...sedih aku dengar lagu nie aku sedih sbb aku dengar sambil menhayati tau heeeeeeee...

kepada adik tegar hope awk akan terus berjaya...walaupown awk x x baca pown blog ini..kikikiki

#moral nya jng la kita mudah berputus asa kalau kita x dapat apa yng kita nak...sbb insyaalah rezeki tue ada samaada lambat atau cpat ja allah bagi..berusaha itu penting...

NIE you tube yang membuat kan tegar di kenali dah 8 juta u olls

nie la lagu yang membuatkan dia populr



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

18 September 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN 

Ok join...sapa nk join g blog ben ashaari 2 jam ja tau aku pown join last mint minta2 bejaya kikiki
Bagi aku mmg kna sangt dengan tajuk conten nie...blog aku aka blog peribadi aku dah jadi blog untuk promort barang2 aku jual n allahamdullilah murah rezeki.
Aku jga ada letak iklan nufnage tue tp baru sikit ja pndapatan hahahahah.x mcm orng lain pendapatan belipat ganda kan.tapi mmg blog midium sangt beguna la untk tmbah duit poket dlm waktu sama sebagai dairi kehidupan.
Aku sayang blog aku.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

11 September 2013

cerewet

aduiii sapa kat sini cerewet angkat kaki heeeehehhe....aku nk cite sikit pasal cerewat...ok aku nie cerewet x...entah aku pown x tau aku cerewet ker x..tapi kawan2 family n bf aku selalu kata aku nie cerewet ...tapi sikit kod..heee sikit ja ko jng lebih2...

pernah 1 hari di hari ahad aku keluar dating dengan en syafiq oleh sebab pkul 10pg dia ajak g sarapan dulu...aku oder telur separuh masak n teh oo suam...bila sampai teh oo suam tue aku minum la..bila minum heeeeeeeee x sedap terus panggil mamak n minta minerel water ja tnda protes en syafiq x nk gaduh dia jeling ja aku...bg aku,tue bukan cerewet tue dah x sedap mesti la ko x nk minum kan...hurmmm

lagi 1 setiap pagi mesti aku n kawan2 g sarapan..kawan2 mesti tnya aku nk mkn kat mana..alasan sbb kalo diorng bg cadangan diong ckp tkut aku nie kata x sedap hahaha....ampun ya kawan2.
aku rasa aku nie lebih pada penggeli bukan cerewet..bukan maksud aku nie pembersih gila x ....contoh la kan aku sebelum nie minum air minerel spritzerr tp one day aku ada baca kat fb orng ramai shaere air tuedi buat bersebelahan jerat cina heeee tapi benda tue aku x tau betul ka x..kalo x tp sbb aku dah baca walaupown x tau citer tue betol ka x aku tetap dah x nk minum air mineral spirzer tue..mcm tue so pada individu yg rajin dok share macam2 tampa kesahihan kesian la kat aku. sbb aku jnis xboleh ...1 lagi aku dulu sangt la x bole share makanan minumn gelas sudu straw dengan sapa2 pown termasuk mak aku teruk kan tp selepas aku duduk asrama kawan2 aku Asyik la nk share so dr situ aku dah bole share ngn orang..eh tp bukan dengan semua orang aku tengok orang jg..mak pak aku family kawan2 rapat ja la ahahahah...

eh lama benr aku x becerita kat blog kesayang aku nie..banyak nk share tp buzy n idea langsung x da taip 1 patah dah x da idea hurmm sabo jer la..
okey baru kata dah x da idea so pada kawan2 n pembaca blog aku #adaka hahahaha selamat maju ja kikikiki..rindu mak aku ayah aku family aku rindu sangt tp masa dan kewangan x mengizinkan aku balik kg raya haji la balik x sabaq tau :)

terimalah pic muka i yang pyo lagi tembam ini sabo2 :'(


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

PROMOSI MAIXARA C

SALAM SEMUA OKEY AKU NK BT PROMOSI MAIXARA C
CEPAT2 SAPA CEPAT DIA DAPAT
HARGA RM75 TERMASUK POS
SABAH SARAWAK RM78
SMS WASSUP 0175343549
TERIMA KASIH


Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

4 September 2013

TABITA SKIN CARE ORIGINAL

ASSALAMUALAIKUM
fuh dah lama aku x update blog nie...okey sekarang aku dah stat jual tabita nie sbb ada jg pemintaan...ok aku nya tabita ori tau jng risau aku ambil dari agen sah kikikiki jng risau ...
Aku rasa ramai yang dah tau fungsi product nie...
Tabita sesuai untuk semua jenis kulit nak cantik cepat mai la beli kikiki

Aku jual set tabita exclusive Rm320 ada soap 100ml lotion 100ml cream 40 g dan Reguler rm290  ada soap 100ml lotion 100ml dan cream 25g semua set harga termasuk pos termasuk pos tahan 2-3 bulan
 

okey sapa baru nk cuba tp x nak beli yang   bole beli repacking rm120  termasuk pos juga


Kebaikan Tabita: berupaya merawat masalah kulit berikut:
- masalah kulit BERJERAWAT
- masalah kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT
- masalah warna kulit TIDAK SEKATA
- masalah kulit BERPORI BESAR
- masalah kulit KUSAM dan TIDAK BERSER
- masalah JERAGAT (pigmentasi)
- garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
- PARUT JERAWAT serta KETIDAKRATAAN kulit wajah
- BLACKHEADS serta WHITEHEADS
- SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa

sapa2 berminat nak cuba bole sms wasuup aku 0175343549 atau emel syafniee@gmail.com sayang u olls by



Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE