klik plzzz

21 Oktober 2014

KISAH KAMI




Assalamualaikum ........... amboi tajuk nk huruf besaq ja..di pagi selasa ni tetiba teringin pula aku nk becerita kat korang tentang kisah pecintaan aku dengan en syafiq.....amboiiii ada orang nk baca ka x nie biar la lantok ja la...sebelum nie mmg aku x pernah cite lagi kat blog ni sbb aku belum khawin haaaaa mcm tue...

kisah dia mcm nie..kami sama2 belajaq di ikm sungai petani...ni cerita 7 tahun lepas satu hari tu hari sabtu x silap aku aku dapat coll no aku x knal aku pown angkat masa tu umo baru 19 tahun...ada seorng lelaki coll cakap salam semua tetiba ckp nak berkenalan...dalam hati aku apa kejadahnie nk kawan2 pulak....pastu terus letak fon...si jejaka tadi msj aku pula..owh masa tu mmg aku tngah nk putus ngn xbf aku sbb dia curang padan muka dia puihhhhh...mood tengah frustkan layankan jer lah...ptng balik ikm esoknya aku tercari2 mana lah mamat yg gila excited nk bekenalan ngn aku ni..sbb dia ckp dia budak ikm jg...terasa diri ini cun pla ramai beno laki nak bekenalan..maklum la kat ikm tu perempuan 100 orng lelaki 900 orng mau x fames perempuan kat situ temsuk aku yg muka kerek lg sombong ni...orng la kata muka aku sombong suka jeling orng choiiii...aku ni baik tau x knal maka x cinta haaaaaa gitu...ahhahaha

okey sambung selepas dpt coll n msj 24 jam dari mamat tu aku layan kan jer maklum la 19 tahun remaja kod tngah mengedik hahahaha...tp aku masih x tau lagi sapa dia..satu hari aku ckp kt dia kalau betul 2 nk aku jom tonjolkan diri...pastu kitaonrg pown atur lah petemuan di koop ikm kod waaaa aku lpa la...huhuhuhu berkawan la kiataorng senyap2 tampa sapa pown kawan2 aku tau sbb msa tu aku ada bf syafiq pown ada gf heeeeee x perlu aku nk jeles sbb aku pown kuat tipu jg dulu mcm dia hakhak gilooooo remaja biasa la kan...entah mcm mana daripada bekawan boleh ke becinta aku pown x ingt tp aku rsa syafiq ni dia suka ambik berat tu aku suka dia kod...aku pown dah putus ngn x bf aku...dia pown sama sbb nak kat aku kehkeh...

oleh sebb syafiq ni senior aku so dia keluaq g praktikal dulu tinggal la aku sesorng kat ikm...tu hukhuk kami tetap loving couple walaupown bejauhan acewah aku x pnah curang dah tiap2 hari sabtu mesti dia hantor aku balik ikm kan aku ckp dia kan suka ambik berat n ada satu perangai dia bt aku selesa ngn dia walaupown banyak lg mamat kat ikm tu dok ngorat aku haaaaaaaaaa perasan lawa la kau kahkah bior la...
bnyak jasa dia kat aku tolong aku mcm2 sampai x tebalas budi ni...tolong beli barang2 aku bt final project bg sokongan moral kikikik... i lap u lah muahhh 1000x kahkah...

dah habis final project aku lak keluar praktikal jng x tau aku praktikal dekat kolej komuniti jerai guar chempedak dekat dengan rmah syafiq kod...ehhh bkan aku gatai tau rmah tok aku dekat situ ja so xda masaalah la aku nk praktikal situ...kehkeh..makin kerap ler chek dpt jmpa bf tersayang kahkah...masa tu syafiq dah koje tp kalau dia cuti rajin la jg p dating tp kna hati2 sbb tmpat keja bapa mertua aku sebelah tu ja takut kntoii hahahaha...lpas habis praktikal rezeki aku di murahkan allah aku dpt keja situ kerani sambilan...huuuuuuh lari bidang x po la rezeki jng di tolak kan...keja la aku kt guar chempedak setahun jg sampai aku apply keja lain ada rezeki dapat keja usim pembantu makmal...aku terima ja walaupown jauh di negeri 9 kod uhuhuhuhk masa tu bebelah bagi jg la nk terima ka x jauh dr mak bapak dari bf tp ingt masa depan aku terima sampai bila nk keja sambilan kannnnnn...

tapi dalam bajauhan tu pantang ada cuti aku akan balik kg hakhak...bf sentiasa menungu ku kahkah...masa bejauhan ni ada la jg pahit getir dia biasa la kan asam garam becinta...jodoh kami kuat kot tahun 2012 syafiq dpt kaja sini dekat syarikat air negeri sembilan.....wah aku orng paling happy tidak kesepian lg aku di sini keseorngan huhuuhhuhuhu...dah sama2 kat sini mak aku sibuk suh khawin cpt2 sbb ada orng leh jg aku...tp ambik masa 2 tahun jg la sblum kmi nikah sbb nak kumpul duit n nk stabilkan hidup kikiki ingt sonang ka hidup merantau ni family semua jauh...aku ni berendam air mata ja tau..tp aku sabo ja demi sesuap nasi..

alhamdullilah berkat doa semua restu keluarga 6/6/2014 kami di satukan...dengan sekali lafas aku miliknya hukhuk...happy tp  tetap rasa sebak ...happy sebab x sia2 becinta 7 tahun..mcm2 cabaran rintangan dugaaan susah senang kami harungi...alhamdullilah allah makbulkan doa kami...pejalanan kami masih jauh banyak lagi liku2 kehidupan yg harus di tempuhi harap allah pemudahkan segalanya...untuk my lovely suami tecinta saya cuba menjadi yg terbaik susah senang hidup ini kt lalui sama2 yer..terima kasih terima sy dlm hidup awak...terima kasih allah kurnikan saya suami yg memahami penyayang penyabar walaupown selalu kna marah sbb sy ni ego akekekek....terima kasih jg kurniakan saya mak dan bapa mertua yg terbaik adik2 ipar yg spoting...x lupa jg pada mak dan ayah saya yg membersarkan sy selama ni sampai anak mu membesar bagai juara akekekek....i love u korang2 wah tetiba sedih pla...rindu kgggggggggggggggg nak balik kedah hukhukhuk....



mak dan adik mak x nk kalah dengan pengantin kikiki




kasih seorng ayah


family mertuaku
kasih seorng ayah kikiki

ayahku tersayang

mak dan mak mertua tercinta
 cerita bab nikah kenduri semua aku malas la nk taip hahahaha korng tngok la pic x seberapa yg aku letak tu baju silver tu time nikah merah kenduri rumah aku n hijau turqois tu belah rumah syafiq....lg pown dah 4 bln dah aku khawin kan dah x jd pengantin baru doh kehkeh

sekian saja karangan x seberapa saya pada hari ni sudi2 la korang baca sampai habis kalo x baca siap heehhehe penat tau aku karang kalau ada taipo tu korng paham2 sendiri la aku malas nk semak dah...hihiihih ok sekian terima kasih i lap u lah muahhhhh
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

1 ulasan:

ANIM berkata... [Wanie Warniee Reply]

cantiknya baju merah yang disarung...

p/s mesti kalau balik utara, selalu lalu ikm sg petani. dpn ikm tu selain air kelapa dia yg marvellous, ada kedai nasi arab baru bukak tau..

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE