klik plzzz

8 Februari 2017

pengalaman bersalin anak ke 2

assalamualaikum
selamat morning semua wooo lama gila kak wani x menulis dulu zaman mengandung malas dia jangan cakap la mmg baloq liat hahahhaa.oppp tetiba dah cerita bersalin anak ke 2 bila kak wani mengandung hahahahahha tahun lepas la mengandung tahun lepas jg beranak...kukuikuikui...mcm mana nak cerita ya ok mcm ni kakwani cerita dari kak wani stat mengandung la boleh sbb selama ni langsung x penah tulis apa2...kak wani dapat tau kata mengandung bln 3 2016 sbb gatai tangan nk check upt rasa badan lain mcm n yg penting mengantuk ja 24 jam mcm anak sulung jg...p la beli upt kat 7e balik dan2 tu jg nk test...masa tu dalam hati jng la naik 2 line sbb kakak masih susu badan n x sampai lg setahun umoq dia...bila test2 ya ampun makcik mengandung lagi,perasaan masu tu x tau nk gambarkan ketaq tangan2 rasa nk pengsan hahahahaha...mula2 takut nk bg tau cik suami pastu bg tau jg.dia ok ja rezeki allah nk bg..allah tau kami mampu..anak kan pembawa rezeki insyaallah..

pastu bermulalah rutin sebgai mak mengandung lagi tp kali ni alhamdullilah mmg senang x da sakit2 ka muntah ka apa semua x da...juma 1 ja peragai kak wani kuat bebai hahahaha sampai cik suami pown nk bebai sama teruk peragai bini dia...masak agak malas..n yang penting suka sangat durian, walaupown orng ckp x eleok akak makan juga ada aku kisah lalalalalal...pnah 1 hari husben bawa akak sampai ke broga sana semata nk cari durian yg sedap sbb akak x mau durian kg isi sikit tu hahaha belagak kan...tp mengandung ni best uolls ,ada 1 hari tngok pak mertua makan jambu bola i komen sedapnya,,,esok terus sampai depan rumah jambu tu makmertua syg pos...sekali pakej garam belacan...ada tu sekali nk mee sangoi laki den sibuk bg tau mak dia esok mak pos jg...heee mak mertua i kan kerja pejabat pos senang la nk pos...besyukur dikurniakan family mertua yg sangat baik walaupown menantu dia ni kadang hantu jg hahahahha.

oppp lagi i x suka sangt makan ubat2 masa mengandung tp i amal pati delima n nuriogain hb mmg cantik sangat x panh bawah 11 uolls try la amalkan...dah stop cerita mengandung kita CERITA PENGALAMAN melahirkan pula...2 minggu sblm deu date mak n ayah mai nilai...akak yg suruh sbb akak takut kalo akak sakit x da sapa jaga tasnim...lama jg la mak duduk sini tp i masih x beranak orng tua tu mula la tertingat rumah la anak2 kt kg la hahahhaha...

cerita hari kejadian nk besalin tu mcm ni ptng tu ajak mak p pasar malam salak n beli tulang nk suruh mak buat mee kuah tulang,,dah beli semua balik makan mcm biasa n masa nk tido malam tu i pengan perut saja la ckp lam hati adik keluaq la esok hari jumaat tarikh pown lawo 11.11.....opp i x da rasa sakit apa2 tau masa nk tido tu...pastu tekejut jg pkl 2 lebih sakit peerut ulang p toilet banyak kali x keluar hasil..ok lg i bt dono ja la sbb sblm tu pown mcm tu...nk p tido balik pastu ha terasa sakit tarikh kt pingang...aipppp nk beranak dah ka...kejut husben dia dah ajak p hospital tp i ckp nanti la nakti la x kuat lg sakit...pastu tunggu punya tunggu x baik2 sakit tu...kejut mak ckp nk p hospital check..nk p check ja hahahha siap x nk bawa bekal makanan apa2 sampai hospital lebih kurang pkl 3.30pagi kod nurse tanya itu ini n nk check jalan.check2 dah 4cm tekejut mak...ingt sakit perut ja..nk masuk laborromm pnuh pla tnggu la kejab...dlm 10 minit tolak masuk sana dr check lg dah 6cm tekejut lg sekali hahahaha...azan subuh pkl 5 lebih lahirlah puteri kedua aku berat 3.3kg ja kecik pada kakak dlu tp sekali dah besar sama mcm kakak....pkl 6 ptng jumaat aku dah boleh balik x sempat lg tido hospital mak suka hehehe alhamdullilah ibu n anak sihat.

nama saya annur amani bt mohd syafiq sekarang dah nak masuk 3 bln berat dah 6kg tau...saya budak baik jarang bt peragai tido malam pown elok...jg untuk susu ja ...nanti kt jumpa lg next entri byeeee

#kaloadataipotumaaflaakumalasnkcheck
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

Tiada ulasan:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE