klik plzzz

29 Julai 2015

pengalaman bersalin anak sulung

Assalamualaikum wooo dah lama aku menyepi dr blog ni heeeee masa mengandung sampai besalin mmg malas haku nk buka nk tulis sekian.hari ni rasa rajin n free anak pown tido.aku pown dah knyang makan nasi sepingan meh la kita cerita pengalaman aku besalin hari tu.ok nk mula cmno ya mcm ni cerita dia.aku stat cuti 18.5 deu date aku 19.5 hakhak.ko bayangkan x aku x besalin besalin sampai nk sampai edd.isnin tu duduk la aku sesorng kt rumah sbb cuti kan.mak n mak mertua aku dah coll siap nk dtng ambil risau aku sesorng laki keja.aku suruh ja laki p keja sbb aku pown x da tanda2 sakit ka apa.esoknya deudate aku 19.5 kna g kk checkup.g cakeup semua ok n nurse nk keluarkan surat kalo x beranak jg 25.5 p hospital serah diri.aku redo ja.dah siap semua tapau nasi lmak n milo ais makan la haku balik rumah tu.tp tp.dlm pkul 2 mcm tu aku dok tunggu awat baby aku ni x da kick2 gerak2 ni.perut aku pown mmg dah keras gila.aku pown pujuk2 la dia.x da jg resporn msj en syafiq suh dia balik nk p klinik check tngok mood mula dah risau 4.30 ptng syafiq blik terus g klinik swata dekat rumah.mandi pown x ok p sana dr scan baby ok semua.dr ckp kalo nk tau lbih lanjut p hospital diorng ada alat kesan jantung baby dengan lebih detile lg.kt c2 x do.aku dengar mcm tu terus lega.tp x puas hati terus ajak en syafiq p hospital.tujuan nk check ja.sampai sana terus ke blik scaning kna interview sikit.n kna baring nurse nk pasang alat nk check ecg baby.dlm 20 minit bacaan x cantik baby tido.nusre gosok2 tekan2 perut pown baby x nk bagun tido jg lpas tu dr dtng drip air tetap tido.dr bt keputusan tolak masuk laborroom aku terus terpinga2 eh sy kna beranak dah ka sy x da la pla rasa sakit.dr terangankan ada setengan baby ckp deu date dia x mo duduk dlm perut dah dia nk keluar.masuk laboor room dr pecahkan ketuban n bt operation.elok ja lpas tu baby bangun n dok tendang2 perut.terus dr pakar semua turun.n dr pakar suruh tnggu n try normal.terus drip ubat melalui tangan.masuk labor room pkul 9 camtu stat rasa skit truk pkul 12 15 minit sekali pkul 2 10 minit sekali boleh betahan lg kat2 pkul 3 5 minit sekali mmg x sempat bernya pkul 3.05 lahirlah baby aku baby girl 3.75kg baby palinh bumbum pgi tu asyik kna cubit ja hahahahaha lpas keluar ja baby terus hilang semua rasa sakit.kna jahit sakit jg.tp tahan jer la.pkul 7 pg tolak masuk ward.pkul 5 ptng hari sama aku dah leh keluar sbb baby semua ok kencing n berak pakar kanak2 datang ckp semua ok alhamdullilah.aku x merasa sakit semulajadi sbb aku kna masuk ubat tp x da teruk sangt sampai bejam2 aku kna tangung sakit tu.alhamdullilah kuasa allah.hospital tuanku jaafar seremban pown ok.aku masuk ja laborroom terus suami leh teman x da la aku sesorng.sapa yg bakal besalin tu jng la takut sakitkan penghapus dosa.heheheeh.


 saya nuraina tasnim bt mohd syafiq sekarang dah 2 bln berat dah 5.7kg doakan sy membesar dengan sihat jd anak yg solehah.kesayang maktok tokwan sangat2 ni hihi ok dah malas nak naip kalo ada typo tu bt2 la paham aku malas nk check dah i lobe u korang muahhh
Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen

Tiada ulasan:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by CiK WANIEE